Wino białe półwytrawne. Po krótkiej maceracji zostały wydobyte kwiatowe zapachy charakterystyczne dla tego szczepu. Fermentacja na niskiej temperaturze zachowała nam aromaty w winie. Prawdziwy rozkosz na letnie tarasy.
Wino czerwone wytrawne. Czerwone wino o klasycznym egerskim stylu. Kupaż pięciu – osobno również doskonałych – szczepów, które dojrzewały osobno w beczkach dębowych 28 miesięcy...
Wino białe półsłodkie. Swój wielki potencjał ujawnia również z cukrem resztkowym, zbalansowanym odpowiednią kwasowością, którą tak niewiele odmian jest w stanie trwale zachować. Dodatkowe szczepy wzbogacają aromaty wina
Wino czerwone wytrawne. Taniny doskonale dojrzalego owoca zostały oszlifowane przez 24 miesięcy w dębowych beczkach. Długie dojrzewanie spowodowało dalsze wzbogacenie eleganckich aromatów typowych dla tego wyjątkowego szczepu.
Wino białe wytrawne. Battonage – czynność możliwa do wykonywania w czasie różnych etapów winifikacji. Oznacza mieszanie wina nad osadem. W dawnych czasach mieszanie wykonywano manualnie kijem, w jęz. francuskim batton, obecnie również maszynowo.
Wino czerwone wytrawne. Nieoczywista barwa - niemal brunatna. W nosie intensywne czerwone owoce oraz nutka kwiatowa. W ustach aksamitne, dobrze zbalansowane i subtelne. Na finiszu wyczuwalny niuans pieprzu zapewne pochodzący od Shiraz.
Wino białe wytrawne. Tradycja węgierska, skoncentrowane promienie słońca napfény (Made of Sunlight)...
Wino czerwone wytrawne. Bycza Krew to najbardziej klasyczne czerwone wino z Egeru. Kupaż zawiera pięć szczepów dających osobno wina również wielkiego formatu...
Wino czerwone wytrawne. Syrah Superior to trunek o bardzo ciemnym, rubinowym kolorze z fioletowym refleksem.W nosie intensywne aromaty owców, kwiatów z nutą pieprzu. W ustach śliwka, ciemne owoce pestkowe. Bardzo dobra struktura, zbalansowana kwasowość i taniny. Bardzo długi, przyjemny i pieprzny finisz. Wino na zimne wieczory...
Wino czerwone wytrawne. Bardzo eleganckie, a zarazem świeże wino. Charakterystyczny węgierski styl. Trunek powstały z trzech szczepów: Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc.W nosie bogate aromaty owocowe. Wino starzone w beczce 24 miesiące.