Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Wino czerwone wytrawne. Trunek o charakterystycznych dla szczepu aromatach i smaku owoców: jeżyn
i czereśni z odrobiną nut ziołowych.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Szczepy | Blaufränkisch |
Kraj pochodzenia | Austria |
Region | Thermenregion |
Temperatura podawania | 17-18 °C |
Polecamy do | dań mięsnych. |
Zawartość alkoholu | 13,50% |
Rok produkcji | 2015/2016 |
Pojemność | 750 ml |
Dodatkowe informacje | zakrętka metalowa |
Smak | wytrawne |
Kolor | czerwone |
Doktor Alfred Zöchling to nie tylko winiarz produkujący wina czerwone w Tattendorf, w regionie Thermenregion, ale w pierwszej kolejności naukowiec pracujący na „Universität für Bodenkultur”. Jego praca na uniwersytecie nie odbiega tematycznie od wina. Dla przykładu tematem jego pracy doktorskiej był wpływ składników znajdujących się w winach czerwonych na hamowanie rozwoju wielu chorób. Alfreda Zöchlinga poznaliśmy przez przypadek (jak to często w życiu bywa) i po degustacji jego win stwierdziliśmy, że nie może zabraknąć ich w naszej ofercie. Wszystkie tworzone przez niego wina mają fantastyczny stosunek jakości do ceny. Nie inwestując praktycznie nic w działania marketingowe (targi, wystawy, konkursy winiarskie) jego wina sprzedają się jak świeże bułeczki. Nas 6 hektarach dojrzewają zwłaszcza szczepy do produkcji win czerwonych: Zweigel, Blaufränkisch, Merlot, St. Laurent i Cabernet Sauvignon.
Zachęcamy gorąco do skosztowania win Alfreda Zöchlinga, które oprócz wysokiej jakości oferują wiele walorów zdrowotnych, o których wspomina on w swojej pracy doktorskiej.